Herkomst

Varkensvlees

De varkens komen van regionale kleinschalige varkens boeren, de dieren worden door eigen transport opgehaald en naar onze eigen slachterij gebracht waarna ze worden beoordeeld door een dierenarts van de NVWA ( Nederlands Voedsel Waren Autoriteit ) of ze gezond zijn en ze voldoen aan de eisen, als dit allemaal in orde is worden de dieren geslacht. Elk varken heeft meer ruimte ter beschikking, in verhouding tot de gangbare oppervlakte.

Herkomst Varkensvlees

Uiteraard zonder enige onnatuurlijke toevoegingen. Dat betekent onvoorwaardelijk geen groeibevorderaars, antibiotica of kunstmatige kleurstoffen. Ook krijgen de varkens beslist geen dierlijke vetten of eiwitten.

Dierenwelzijn

 

De varkens krijgen speelmateriaal. Varkens zijn namelijk intelligente dieren. In de vee industrie gaan ze van verveling aan elkaar knabbelen. Het speelmateriaal voldoet aan drie van de vijf welzijnsbehoeften van varkens, het moet wroetbaar, bijtbaar, eetbaar, afbreekbaar, en iets nieuws zijn.

Toevoegingen

 

Uiteraard zonder enige onnatuurlijke toevoegingen. Dat betekent onvoorwaardelijk geen groeibevorderaars, antibiotica of kunstmatige kleurstoffen. Ook krijgen de varkens beslist geen dierlijke vetten of eiwitten. Op deze manier proberen we het vlees op de meest natuurlijke manier te houden.