Herkomst

Oma’s kip

Onze Oma’s Kip is een vleeskuiken dat langzaam heeft gegroeid en een prima leven heeft gehad. Dit heeft uiteindelijk baat bij de smaak van de kip. De kippen voldoen aan het keurmerk van de dierenbescherming. Dit houdt in dat onze kippen minimaal 56 dagen leven en dat het gaat om een langzaam groeiend kippenras.

Herkomst Oma’s kip

Doordat deze kippen natuurlijker opgroeien met zo min mogelijk toevoegingen, is de smaak ouderwets lekker. Bij de smaaktest waren de reacties lovend. Kip zoals kip hoort te smaken. Echte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd. Het proberen waard.

Dierenwelzijn

 

De kippen hebben een normaal dag-nachtritme. Krijgen 100% plantaardig voer met veel graan. Er is ruimte om te scharrelen, stro en graan op de grond dragen bij aan een natuurlijke omgeving en stimuleren het natuurlijke gedrag van de hoenders. Voer en water is 24 uur per dag beschikbaar voor de dieren.

Laag antibiotica gebruik

 

Oma’s kip heeft een zo goed mogelijk leven achter de rug. Doordat deze kippen meer ruimte en tijd krijgen om op te groeien zijn ze veel minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. De kippen komen met zo min mogelijk antibiotica in aanraking. Dit is beter voor de gezondheid van mens en dier.